Gabriël Depauw
Heuvelstraat 37
9500 Geraardsbergen
(België)

E-mail: gabriel.depauw@heuvelstraat37.be
O.N.: BE 0588 813 754
Stacks Image 208
Selecteer het juiste onderwerp!
Door het meest toepasselijke onderwerp te selecteren, help je mij om berichten vlot te beheren. Klik op de links hiernaast voor meer informatie over de verschillende opties.
Contactformulier

Vul je naam en e-mailadres in. Selecteer een onderwerp. Voeg eventueel een bijlage toe. Schrijf je bericht en klik op «Verstuur». Boven het formulier verschijnt een bevestiging. Even later valt je bericht in mijn brievenbus.

**

*

*
PijlTop

• Algemeen

Dit is de standaardwaarde van het keuzemenu. Kies deze optie als het onderwerp van je bericht niet in het lijstje staat. Kritiek, vragen en suggesties zijn welkom. Wil je gewoon even laten weten wat je van de site vindt, teken dan het Gastenboek.

Problemen met de navigatie, de interface of de lay-out van de site? Laat het me zeker weten, maar vergeet niet om het besturingssysteem en de browser te vermelden. Voeg eventueel als bijlage ook een schermafbeelding toe.
• Taal- of spelfout

Ik doe er alles aan om taal- en spelfouten te voorkomen. Maar niemand is volmaakt. Uit ervaring weet ik dat je fouten veel sneller in andermans teksten dan in je eigen klaviervruchten ontdekt. Daarom: struikel je in de Heuvelstraat 37 over een taal- of spelfout, meld dat hier dan even. Je bewijst er mij en alle bezoekers van de site een dienst mee.

Op termijn verwacht ik ruim dubbel zoveel bezoekers uit Nederland als uit België. Daarom vermijd ik Vlaamse woorden en uitdrukkingen die voor de meeste Nederlanders
double Dutch zijn. Een nobel streven, maar ook niet meer dan dat. Je kunt er immers donder op zeggen dat er zo nu en dan wat Algemeen Beschaafd Vlaams in de teksten sluipt. Ach, niets mis met een ietsepietsie couleur locale. Toch?
• Missing link

De site bevat honderden interne en externe hyperlinks. Ik heb die allemaal gecontroleerd. Vroeg of laat zullen sommige echter niet meer werken of naar een niet-relevante bestemming leiden. Dat geldt vooral voor links naar pagina's op andere sites. Geef me een seintje en ik breng het in orde.

Selecteer deze optie ook om de URL door te spelen van een site die het volgens jou verdient om op de pagina met
links te worden vermeld. Ik zal de site dan bezoeken en evalueren. De site moet bezoekers meerwaarde bieden en dus minstens zo goed zijn als vergelijkbare sites die ik nu al aanbeveel. Commerciële sites komen in principe niet in aanmerking.
• Determinatie

Het is vaak erg lastig om dieren, planten of zwammen tot op soortniveau te determineren. Soms is dat zelfs onmogelijk. Ik doe mijn best, maar het lukt dus niet altijd. Bij twijfel geef ik geen soortnaam op, maar bijvoorbeeld wel een geslachtsnaam. Voor de classificatie baseer ik me op de taxonomische bomen van de Belgische soortenlijst en het Nederlands soortenregister.

Nogal wat soorten hebben geen Nederlandse naam. In dat geval vermeld ik de Nederlandse naam van het geslacht of de familie waartoe ze behoren.

Zie je op de site een foto van een dier, plant of zwam waarvan de naam volgens jou niet klopt, laat me dat dan weten. Beargumenteer je mening en vermeld in je bericht eventueel ook je bronnen. Meen je een soort te herkennen die ik niet kon thuisbrengen, dan verneem ik dat uiteraard graag. Alle hulp is welkom!
• Informatie

De informatie op deze site over de dieren, planten en zwammen in de tuin is in hoge mate gebaseerd op mijn eigen waarnemingen en ervaring. Maar natuurlijk maak ik ook volop gebruik van het internet en van fauna-, flora- en paddenstoelengidsen. Hoe betrouwbaar zijn die bronnen? Feit is dat ik regelmatig op dezelfde pertinente fouten en onjuistheden stoot die blijkbaar klakkeloos worden overgenomen, meestal zonder bronvermelding.

In dit copy-pastetijdperk valt het niet mee om het kaf van het koren te scheiden. Maar is het ooit anders geweest? Leg enkele oude en minder oude insectengidsen van verschillende auteurs naast elkaar en je merkt meestal al snel dat ze – opgelet, Vlaamse-uitdrukkingalarm! – in hetzelfde bedje ziek zijn. In meer recente gidsen tref je dan weer steeds vaker hele lappen tekst aan die gewoon van het internet zijn geplukt.

Op Heuvelstraat37.be vind je onderaan elke pagina over elke soort alle bronnen waaruit ik informatie heb geput. Meer kan ik niet doen. Hoe zorgvuldig ik mijn bronnen ook kies, ik kan niet garanderen dat alle informatie correct is. Tref je dubieuze, achterhaalde of simpelweg foutieve informatie aan, aarzel dan niet om dat te melden. Doen!
• Bestelling

Wil je één van mijn foto's op deze site digitaal of analoog publiceren, dan kan dat in principe altijd. De foto's blijven wel mijn eigendom. Met andere woorden: je kunt het eenmalig publicatierecht van een foto kopen, maar niet het auteursrecht. Ik fotografeer niet in opdracht en hanteer geen vaste tarieven. Veel hangt af van de publicatie in kwestie. Vergeet niet dat beroepsfotografen van de verkoop of publicatie van hun werk moeten leven. Daarom stel ik mijn foto's niet gratis ter beschikking.

De teksten op deze site zijn niet te koop en mogen zonder mijn toestemming ook niet worden overgenomen. Maar je kunt natuurlijk wel andere teksten van mijn hand bestellen. Klik hier voor meer informatie over mijn activiteiten als
zelfstandig redacteur, eindredacteur en vertaler.

PijlTop

Geraardsbergen, 20 december 2010.
Laatst aangepast op 9 juli 2014.